Hoppa till sidans innehåll

Stärkt träning och utbildning för ungdomslagen

21 JUN 2018 14:38
Falk, Nygårds och Storm stärker träning och utbildning för ungdomslagen från denna säsong
  • Uppdaterad: 14 SEP 2018 19:47

Nu är det klart med alla namn i den extra tränarstaben för ungdomslag. Vanligtvis kommer Per Nygårds, Niclas Falk och Thomas Storm att vara på lagens träningar 1-2 dagar var i veckan. Som reserver, vid behov, finns Mikael Bernhardt och Mattias Jonsson. 
 
Den "ordinarie" tränartrion tror vi inte behöver presenteras ytterligare utan är välkända namn inom ishockeyn och kan bidra med mycket erfarenhet som våra spelare och ledare kan dra nytta av. Jag hoppas också att spelare och föräldrar ser detta som ett mycket positivt tillskott i utvecklingsmöjligheter för våra ungdomar.
 
Tränarna kommer att vara med på isträningarna för åldersgrupperna 2005-2011. De ledargrupper vi har i respektive lag idag kommer att fortsätta arbeta som tidigare med gruppen och allt runt matcher. Till isträningarna kommer vi med detta att ha ytterligare en resurs som driver en stor del av träningarna i samarbete med ledargruppen.

Möjligheten att genomföra denna utökning av resurser för träning och utbildning har vi fått av en sponsor och det påverkar inte medlems- och spelaravgift.

Ambitionen med att tillföra dessa resurser är att ge alla lag samma möjlighet till den absolut bästa hockeyutbildningen och att vi tillsammans höjer nivån på alla i föreningen. Målet är att få ännu högre fart på träningarna och skapa nya utmaningar och möjligheter till lärande för alla spelare och ledare.

Det långsiktiga målet är att få fler spelare att börja spela ishockey, få fler att stanna längre och att vi har gett dem en bra utbildning under tiden. Om de sedan blir proffs när de blir större, spelar för skojs skull eller får bra förutsättningar till skola och arbetsliv är det lika kul, oavsett vad det blir.

Skribent: Håkan Karlsson
Epost: This is a mailto link

Istidsschema:

Istider v.18-19

 

 

GillaFacebook

 

 

 

Postadress:
IFK Tumba IK - Ishockey
Munkhättevägen 41
14740 Tumba

Kontakt:
Tel: 0853033045
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Botkyrkabyggen orange liten

 

JE-Bil